dinsdag, 25. september 2007 - 13:16

Het Middelburgs Theater speelt “Familiepuzzel�

Middelburg

Op zaterdag 6 oktober 2007 gaat “Familiepuzzel� in première in het Minitheater van het Middelburgs Theater. De regie is in handen van Carla Schroot.Deze Franse komedie heet oorspronkelijk 'Un air de famille' en is geschreven door Agnes Jaoui en Jean-Pierre Bacri. Vertaald door: Gerda van Rijnberk-Valkering.

Het stuk gaat over een familie in een Frans dorp. Een ogenschijnlijk gewone Franse familie. Ze ontmoeten elkaar in Café La Rotonde, 'het familiebedrijf'. Henri, de oudste zoon is hiervan eigenaar geworden toen de vader stierf. Elke vrijdagavond komt dit gezin, inclusief de moeder en een werknemer bij elkaar, elke week, jaar in, jaar uit. Niemand lijkt hier nog echt zin in te hebben, maar komt toch en doet toch mee.

De familie wacht en zucht, verbaast, ergert en baalt. Die ergernis, die sfeer, die touwen, die om hun nekken zitten, dat mag de toeschouwer gaan voelen, zodat je je gaat afvragen, waarom komen ze nog, waarom doen ze dit??

Waarschijnlijk uit gewoonte, waarschijnlijk bij gebrek aan beter, waarschijnlijk omdat het een Franse familie is, wellicht hun eigen patroon. En iemand doorbreekt deze avond het patroon.

Het zijn mensen met gewone problemen, mensen die wij allemaal kennen. Zo kan het gaan in een familie. Niet zeggen wat je vindt, de schone schijn ophouden, vaak slikken, gewoon door ademen straks is het weer zaterdag, echter een korte verlossing, want………………help, het is weer bijna vrijdagavond!!! De vraag is of het de personages gaat lukken om vanaf dit moment te ontsnappen aan ‘de vrijdagavond’, of blijft men gevangen in de eigen familiepuzzel?

Familiepuzzel werd ergens omschreven als een 'ongemakkelijke komedie'.

Rolverdeling:
Henri Peter Boot
Philippe Paul Clijnk
Luc Willem van der Ent
Maman Marianne Sinke
Betty Simone Adriaanse
Yolande Marjan de Bel

Regie: Carla Schroot
Regie-assistente: Amy Seerden
Decor: Gerard van der Bliek

Kaartverkoop via Theaterverkoop Zeeland Tel.: 0900 – 3300033 (€ 0,45 per gesprek) of via internet: www.theaterverkoopzeeland.nl
Provincie:
Tag(s):