woensdag, 18. juli 2007 - 9:48

Het NK vlegeldorsen in Onstwedde

Onstwedde

Onstwedde heeft dit jaar het Nederlands kampioenschap vlegeldorsen toegewezen gekregen. Het NK wordt gehouden tijdens het Oogstfeest van stichting Onstwedder Gaarv’n, dat op zaterdag 25 augustus wordt gehouden op het Evenemententerrein aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde.

Tijdens het NK Vlegeldorsen strijden elf ploegen uit heel Nederland om twee nationale titels: dames en heren. Deelnemende ploegen komen uit Almelo, Bennekom, Didam, Dwingeloo, Hellendoorn, Ede, Scherpenzeel, Marle en Onstwedde.

Verdeeld over de hele dag geven de deelnemers aan het NK hun demonstraties. Een deskundige jury let onder meer op netheid, klederdracht, ritme en tijd. Het publiek kan het NK vlegeldorsen bekijken vanaf een tribune die speciaal voor deze gelegenheid wordt gebouwd. Ook een ploeg van Onstwedder Gaarv’n behoort tot de kanshebbers voor het kampioenschap.

Op het feest, dat wordt georganiseerd door oude-ambachtenorganisatie stichting Onstwedder Gaarv'n zijn vele tientallen oude ambachten te zien, die worden gedemonstreerd door medewerkers van Onstwedder Gaarv’n en medewerkers van een oude-ambachtenorganisatie uit het Drentse Dwingeloo.

Naast de oude ambachten zijn er tijdens het Oogstfeest een braderie, rommel- en vlooienmarkt, oldtimershow en diverse activiteiten speciaal voor kinderen. Het feest begint om 10.00 uur (rommel- en vlooienmarkt 9.00 uur) en duurt tot 17.00 uur.
Provincie:
Tag(s):