woensdag, 7. november 2007 - 19:12

Het skelet in de Dorpsstraat

Lage Zwaluwe

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever duikt op zondag 11 november in één van de meest lugubere moordzaken uit de afgelopen decennia: Het Skelet in de Dorpsstraat.

Op 21 juli 2006 vinden nietsvermoedende bewoners van een dijkwoning in Lage Zwaluwe de beenderen van een mens onder hun betegelde keldervloer.

De recherche en het NFI achterhalen door knap speurwerk de identiteit van het skelet dat er vijftien jaar eerder al blijkt te zijn begraven. Het gaat om een Turkse man, getrouwd en vader van twee jonge kinderen, uit het naburige Waalwijk. Hij is in 1991 vermoord, maar zijn familie heeft dat nooit geweten. De 31-jarige man stond al die tijd alleen maar als vermist te boek.

De afgelopen maanden eheeft de misdaadverslaggver een eigen onderzoek naar het gruwelijke misdrijf. Volgens Justitie is de inmiddels 69-jarige Hurrem S., die begin jaren negentig een shoarmazaak exploiteerde in het betreffende pand, de moordenaar. Maar volgens deze hoofdverdachte zit één van zijn toenmalige personeelsleden, de beruchte Mehmet A., achter de weerzinwekkende gebeurtenissen.

De Vries dook in het criminele milieu waar de moord zich afspeelde en stuitte op een reeks ernstige andere misdrijven die in verband lijken te staan met de moord, zoals handel in harddrugs, grote sommen zwart geld en meerdere liquidaties.

Op 13 november begint in Den Bosch het hoger beroep tegen Hurrem S., die eerder door de rechtbank in Breda werd vrijgesproken van betrokkenheid bij het misdrijf in 1991, maar er volgens de rechters wel degelijk meer van af weet. Mehmet A. blijkt in 1993 na een mislukte moordaanslag in Den Haag ons land te zijn ontvlucht en is sindsdien spoorloos.
Categorie:
Tag(s):