zondag, 23. december 2007 - 16:10

Hevig verzet bij aanhouding leidt tot botbreuken

Sittard-Geleen

Een 40-jarige man uit Buchten heeft dit weekeinde een aantal botbreuken opgelopen bij zijn arrestatie. Aanleiding voor de aanhouding was het feit dat een politieagent een auto hevig slingerend door Maastricht zag rijden. De automobilist, een 40-jarige man uit Geleen, stopte uiteindelijk in de Rozenlaan in Geleen, waarna de agent hem wilde aanhouden op verdenking van rijden onder invloed. Vervolgens kwam er een tweede man uit het voertuig die zich met de aanhouding begon te bemoeien.

De agent kreeg assistentie van twee collega’s en ze konden de bestuurder uit Geleen onder verzet aanhouden. De bijrijder, een 40-jarige man uit Buchten, bemoeide zich met de arrestatie en bood zeer zwaar verzet. De politie gebruikte pepperspray en de wapenstok, maar dit bleek geen effect te hebben op de man. Na heel veel pijn en moeite en gebruik van geweld kon de man uit Buchten toch geboeid worden afgevoerd.

In het ziekenhuis bleek dat de Buchtenaar een gebroken neus en een gebroken arm had overgehouden aan de aanhouding. Beide verdachten worden morgen voorgeleid aan de officier van justitie.
Provincie:
Tag(s):