donderdag, 19. april 2007 - 11:00

Hevige gevechten in Sloten

Sloten

‘Spanjaarden hebben geprobeerd de stad Sloten binnen te dringen’, dit was hét nieuws in 1588. In de nacht van 12 op 13 mei werd in 1588 een grote slag geleverd. Spanjaarden verscholen in een bierschip probeerden zo de Slotenaren te pakken te krijgen. Een gebeurtenis die eens in de drie jaar nog wordt nagespeeld met het Historisch Kijkfeest. Sloten wordt zaterdag 2 juni 2007 weer omgetoverd tot het decor van vier eeuwen geleden compleet met stadswachters, vuurspuwers en een valkenier.

Met de voorbereidingen op dit grootse feest is Stichting Historisch Sloten ondertussen al weer druk bezig. Voor de derde editie van dit evenement is het programma voor de zaterdag grotendeels al weer rond. Vanaf 11.00 uur is er een gevarieerd programma opgesteld voor jong en oud in en rondom het centrum van Sloten. Nieuw dit jaar is het muzikaal grachtenconcert boven het Diep vanaf 19.00 uur. Verschillende acts zullen hier optreden. Ook is bijna iedere inwoner van Sloten verkleedt in de historische klederdracht van de zestiende eeuw. Daarnaast is de stad de gehele dag autovrij, op loopafstand zijn gratis parkeerplekken.

Uniek dit jaar is de samenwerking met het Projectbureau Plattelandsevenementen van het AOC en de CHN. Zij zorgen voor de ondersteuning waardoor het evenement wordt geprofessionaliseerd. Tevens is er een aanvraag gedaan voor subsidie bij de stichting DBF betreft de TRIZ regeling, een regeling die toeristische initiatieven in Zuidwest-Fryslân stimuleert. Deze is goedgekeurd en zorgt voor een sluitende begroting, tot grote tevredenheid van de organisatie.
Provincie:
Tag(s):