maandag, 21. mei 2007 - 19:25

Hinder door werkzaamheden aan spoor

Regionaal

Afgelopen week vond er op het spoor tussen Goes en Kruiningen een aantal vernieuwende werkzaamheden plaats. Deze werkzaamheden waren noodzakelijk. Dit had tot gevolg dat er van zaterdag 12 mei tot zondag 20 mei tussen Goes en Kruiningen en omgekeerd geen treinen reden.

Ook de dienstregeling was in deze periode geheel aangepast. Treinen vertrokken op andere tijden. Intercityreizigers konden gebruik maken van de snelbus, de reizigers die per stoptrein reisden, konden gebruik maken van de stopbus.

Gedurende de werkzaamheden werden uit veiligheid enkele spoorwegovergangen afgesloten omdat er werktreinen reden. Ook in de maanden mei, juni en juli werkt ProRail ook aan het spoor in de gemeente Reimerswaal.

Door de toename van het goederenvervoer op de Zeeuwse spoorlijn ontstaat geluidsoverlast in enkele Zeeuwse en Brabantse gemeenten. Om deze overlast te verminderen, moeten geluidsbeperkende maatregelen worden genomen. Deze bestaan uit een combinatie van het aanbrengen van geluidsschermen, raildempers en woningisolatie. Of dit ook hinder voor het treinverkeer met zich meebrengt is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):