zondag, 12. augustus 2007 - 20:31

Historische Motorraces in Eext

Eext

Op zondag 26 augustus wordt voor de 8e keer een klassieke MotorGrandPrix in Eext georganiseerd. Het gaat om regelmatigheidsraces voor historische- en klassieke wegracemotoren. De races worden georganiseerd door de Stichting Historische Motor GP Eext in samenwerking met de Historische Motorsport Vereniging (HMV).

Naast de races wordt veel aandacht geschonken aan de nevenactiviteiten, waaronder, een braderie, rommelmarkt en een podium met optredens van locale artiesten, en een demonstratie micropulling.

Uiteraard hebben we ook dit jaar weer een speciale gast: Niemand minder dan zesvoudig wereldkampioen Jim Redman zal op een Honda racerreplica met zijn eigen naam de nodige rondjes rijden over de Ossenring. Tussen 1962 en 1965 werd hij wereldkampioen in zowel de 250 als de 350 cc klasse. Je kunt hem gerust de Valentino Rossi van die tijd noemen. Tijdens zijn rondjes zal hij begeleid worden door de mannen van het Classic Motorcycle Demo Team. Na de enthousiast ontvangen primeur vorig jaar is deze unieke collectie racers en racer-replica’s dit jaar weer van de partij. Jim Redman is niet alleen op de baan te bewonderen, maar is de hele dag aanwezig voor een praatje en een plaatje.

De races worden gehouden midden in het centrum van Eext. In het dorp is een circuit uitgezet, de ‘Ossenring’, met een lengte van ongeveer 1600 meter. Het circuit is uniek, omdat het dwars door het dorp loopt, over klinkers en door smalle straatjes. Het is een race zoals het vroeger ook gehouden werd.
Provincie:
Tag(s):