zondag, 24. juni 2007 - 15:18

HIT arresteert dealer en horeca-eigenaar

Amsterdam

In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juni werden twee mannen en drie vrouwen in een horecazaak gearresteerd bij een gerichte actie van het Horeca Interventie Team (HIT) in Amsterdam-Oost.

Het HIT betrapte de twee mannen, een horeca-eigenaar (49 jaar) en een straatdealer (23 jaar) op heterdaad in het café op het moment dat ze bezig waren met het overdragen van drugs. Twee barmedewerksters (26 en 33 jaar) in het café zijn op verdenking van betrokkenheid van handel in verdovende middelen gearresteerd.

Bij huiszoekingen op meerdere plaatsen in Amsterdam werden hard- en softdrugs gevonden. Ook werden enkele gestolen goederen en een flink geldbedrag in beslag genomen. Bij een van de spoedhuiszoekingen sprong een 19-jarige vrouw uit een raam van de 1e verdieping. Ze bleef ongedeerd en werd eveneens ingerekend.

Bij de arrestatie van de eigenaar en de dealer waren beiden in het bezit van harddrugs. Alle verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Het Horeca Interventie Team sloot het net rond de verdachten na ruim twee maanden rechercheonderzoek en kwam vannacht in actie. De eigenaar en de vermeende straatdealer werden op heterdaad betrapt op het moment dat de harddrugs overhandigd werden.

Ook de twee barmedewerksters werden gearresteerd omdat zij wisten wat er zich afspeelde in het café. Het Horeca Interventie Team zal een rapportage maken voor het bestuur en adviseren om tot sluiting over te gaan. De horecazaak zal voorlopig gesloten blijven zolang het HIT nog bezig is met het onderzoek
Provincie:
Tag(s):