maandag, 1. oktober 2007 - 16:25

'Hoe stoffig is naaien?'

Utrecht

Over een maand opent KreaDoe, de grootste creatieve hobbybeurs van Nederland, haar deuren. De plek bij uitstek om de laatste trends op dit gebied te signaleren, want al bijna twintig jaar laten deelnemers hier jaarlijks zien wat er allemaal te doen en te krijgen is op het gebied van tientallen creatieve hobby’s.

Projectmanager Saskia Poulissen over de trends die we op KreaDoe 2007 kunnen verwachten. "Een aantal ouderwetse hobby’s wordt helemaal van het stof ontdaan, met name naaien, vilten en decoupage zijn bezig met een ware revival. Die hernieuwde belangstelling sluit naadloos aan bij het centrale thema van de beurs, namelijk het pimpen van je kleding en interieur. Men wil tegenwoordig een persoonlijke touch geven aan kledingstukken en de inrichting van het huis. Daar zijn deze drie hobby’s bij uitstek geschikt voor. Van vilt maak je bijvoorbeeld de meest fantastische modeaccessoires, met decoupage geef je meubels eenvoudig een make-over en de huidige naaimachine sluit je gewoon aan op je computer."

Vrolijk gekleurde tasjes, kindermutsen, poppen en corsages; met vilt kun je echte alle kanten op. En dan niet alleen qua kleur en vorm, je hebt ook speciale vilttechnieken. De Witte Engel, exposant op KreaDoe, demonstreert een geheel vergeten techniek; het vilten met de viltnaald. Dit geeft verrassende effecten. Ook het natvilten is een techniek die men eigenlijk al weer vergeten was en die nu weer volop in de belangstelling staat bij hobbyisten. Tijdens de beurs presenteert De Witte Engel al haar kennis op het gebied van vilten; nat- en droogvilten met wol, materialen en in pakketvorm.

KreaDoe 2007, woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november. Locatie: Jaarbeurs Utrecht. Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur.
Categorie:
Tag(s):