donderdag, 10. mei 2007 - 9:04

Hoekijzer door voorruit

Hengelo

Een 35-jarige automobilist uit Bentelo kreeg dinsdag 17 april jl. de schrik van zijn leven. Rijdend over de A1 bij Hengelo vloog een stuk hoekijzer door zijn voorruit. De 35-jarige zag dat een auto voor hem over een voorwerp reed en dat dit omhoog vloog waarbij hij in eerste instantie dacht dat het om een stuk plastic ging. Hij probeerde het “stuk plastic� nog te ontwijken, maar via de motorkap van zijn auto kwam het voorwerp in zijn voorruit terecht.

Hier bleek het te gaan om een stuk hoekijzer van ongeveer 50 cm lang wat door een in het ijzer aanwezige schroef bleef hangen in de raamstijl.
Indien deze schroef er niet in had gezeten bestaat de mogelijkheid dat het hoekijzer door het raam was gevlogen en dat de 35-jarige was geraakt.

De politiemensen die het onderzoek in deze hebben gedaan, sluiten niet uit dat het stuk hoekijzer van een aanhangwagen of vanuit een laadbak van een vrachtauto is gevallen en dat dit niet afgedekt is geweest.
Er wordt dan ook aangeraden om in een aanhangwagen dan wel laadbak van een vrachtauto geen losliggende voorwerpen te leggen en e.e.a. af te dekken of vast te maken. Bovenstaand ongeval kan hiervan een gevolg zijn.
Provincie:
Tag(s):