donderdag, 10. mei 2007 - 15:04

Holland Express op Internationaal Dansfestival Burgum

Burgum

Eén van de groepen die het Internationaal Dansfestival Burgum dit jaar heeft uitgenodigd, Holland Express, is genomineerd voor de Kunstfactor Dansprijs 2007. De prijs wordt uitgereikt aan de choreograaf van de meest sprankelende, toonaangevende en artistiek meest interessante choreografie. In juni is de populaire groep te bewonderen op het Dansfestival in Burgum.

Holland Express probeert eigentijdse thema's te koppelen aan traditioneel erfgoed. Zo willen de dansers jonge mensen interesseren voor de Nederlandse volksdans. De dans Hangplek van Holland Express, een choreografie van Guus van Kan is een drieluik voor zeven paren met als ondertitels, Tumult, Romantiek en Partytime.

Het Dansfestival in Burgum, dat dit jaar in het teken van de jongeren in de folklore staat, heeft naast Holland Express nog veel andere groepen uitgenodigd, zodat het festival van 12 t/m 17 juni een bonte mengeling van culturen zal laten zien.

De multicultimarkt op zaterdagmiddag 16 juni wordt georganiseerd in samenwerking met het leerbedrijf van het Friesland College, CHN en ROC Friese Poort, Present Promotions. Studenten van deze scholen dansen, beschilderen handen met henna en vlechten het haar van de bezoekers in. Daarnaast ondersteunen de stagiaires van Present Promotions de organisatie van het festival.
Provincie:
Tag(s):