woensdag, 8. augustus 2007 - 19:43

Holland Ladies Tour doet Leek en Noordenveld aan

Roden

Op donderdag 6 september 2007 racen de wielrensters van de Holland Ladies Tour in de vierde etappe over een parcours van ruim 112 kilometer dwars door de gemeenten Leek en Noordenveld. Het evenement maakt deel uit van de Ronde van Nederland voor vrouwen die verreden wordt van maandag 3 september tot en met zaterdag 8 september 2007. Het is de eerste keer dat een etappe de gemeente Leek aandoet. In de gemeente Noordenveld werden in 2005 en 2006 al een etappe en een ploegentijdrit van dit internationale sportevenement georganiseerd.

Sinds 1998 wordt dit grootse evenement in Nederland voor dameselite verreden. Deze tour is geclassificeerd als een etappewedstrijd onder verantwoordelijkheid van de Union Cyclist Internationale (UCI). Een groot deel van de absolute top van het vrouwenwielrennen nam voorgaande jaren deel. Met namen als: Marianne Vos (wereldkampioen 2006), Susanne Lunskog (wereldkampioen 2002), Leontien van Moorsel (meervoudig Olympisch kampioen), Ann Millward en Petra Rossner (winnaressen van de wereldbeker in 2001/2002), Diana Ziliute (wereldkampioen 1998) en nog vele andere profwielrensters.

Wethouder Jan Kemkers, gemeente Noordenveld: “Noordenveld is dé wielergemeente bij uitstek. Niet alleen de Lus van Roden, maar ook de Ronde van Norg en de Wielermeerdaagse zijn grootse wielerevenementen in Noordenveld. Daarnaast wordt ook elk jaar de Ronde van het Ronostrand gehouden. Stuk voor stuk evenementen waar veel publiek op af komt en met een groot aantal deelnemers. Niet alleen de Holland Ladies Tour, maar ook talloze andere sporten en recreatiemogelijkheden kan men hier uitoefenen. Wij zijn verheugd dat de Holland Ladies Tour voor de derde maal door onze gemeente raast en dat deze keer ook de gemeente Leek onderdeel uitmaakt van de etappe.

Wethouder Bouma, gemeente Leek: "Behalve de Wielermeerdaagse in Tolbert en eerder in Leek heeft onze gemeente geen wielertraditie. Daarom vinden wij het heel leuk dat dit evenement ook Leek aandoet, sterker nog, dat Leek en Noordenveld samenwerken om het te realiseren. De Holland Ladies Tour is dan ook de slagroom op het wielertaartje. Onze gemeente is sterk in de breedtesport, daar zetten we ons voor in. Hoewel? Leek is ook bekend door toppers als de Leekster Eagles, Jacqueline Poelman en Rutger Smith. Bijzonder is dat de Tour middenin de LeekWeek zit waardoor deze week nog meer uitstraling krijgt. Behalve gezellig wordt de LeekWeek dus ook sportief. De Holland Ladies Tour: het begint allemaal in Leek en eindigt in Noordenveld."

Het startschot voor de vierde etappe wordt om 14.00 uur gelost aan de Bosweg in Leek. Naar verwachting is de finish rond 16.45 uur op De Brink in Roden ter hoogte van restaurant De Pompstee.
Provincie:
Tag(s):