woensdag, 29. augustus 2007 - 21:25

Hollandse Brug blijft dicht voor vrachtverkeer

Almere

Het verkeersbesluit ter afsluiting van de Hollandse Brug voor het vrachtverkeer blijft in stand. Op 21 juni 2007 hebben verschillende brancheorganisaties waaronder TLN, EVO, VNO-NCW Midden, Goederenvervoer Nederland en Vereniging Bedrijfskring Almere gezamenlijk een bezwaarschrift ingediend tegen het verkeersbesluit ter afsluiting van de Hollandse Brug voor vrachtverkeer. Vandaag is de beslissing op dit bezwaar genomen en is besloten dat de bezwaren ongegrond zijn en dat het verkeersbesluit in stand blijft. Dit heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat (VWS) woensdag bekendgemaakt.

Door toenemende verkeersintensiteit en zwaarder vrachtvervoer voldoet de Hollandse Brug niet meer aan de huidige veiligheidseisen. De brug is daarom vanaf 27 april 2007 voor al het vrachtverkeer afgesloten in beide richtingen. De werkzaamheden zullen tot in het tweede kwartaal van 2008 duren.

De verwachting is dat in november één rijbaan voorzien is van een nieuw wegdek. Op dit moment wordt onderzocht of deze rijbaan beperkt weer gebruikt kan worden door het vrachtverkeer, bijvoorbeeld door middel van toeritdosering.

Het toelaten van licht vrachtverkeer is op dit moment niet mogelijk, zoals de branche vroeg. Het is niet mogelijk om eenvoudig een onderscheid te maken tussen lichte en zware vrachtwagens wat leidt tot zeer lastig te handhaven situaties. Dit kan weer leiden tot onveiligheid.
Provincie:
Tag(s):