dinsdag, 6. november 2007 - 20:13

Holleeder met spoed naar ziekenhuis

Scheveningen

Maandagmiddag is Willem Holleeder met spoed overgebracht naar het Leids Universitair Medisch Centrum alwaar hij werd opgenomen. Na de zitting van die dag in de Amsterdame rechtbank ' de Bunker' werd Holleeder duizelig en werd hij direct naar het ziekenhuis gebracht. Na een uitgebreide controle, die ruim 3 uur duurde, kon de gedetineerde terug naar zijn cel in Scheveningen.

In mei 2007 werd, de toen al enige tijd in voorarrest zittende, Holleeder aan een lekke hartklep geopereerd. Na een maandenlange revalidatie werd het proces tegen hem in september hervat. Tijdens de rechtzaak van afgelopen maandag liet de 49-jarige ' topcrimineel' weten nog 2 tot 5 jaar te leven te hebben.

Woensdag zal een cardioloog de lichamelijke gesteldheid van Holleeder nogmaals onderzoeken. Dan wordt ook besloten of hij weer in de rechtzaal kan plaatsnemen.

Donderdag zal het Openbaar Ministerie een slotbetoog houden en waarschijnlijk wordt vrijdag de eis van het OM tegen Holleeder bekend gemaakt. Verwacht wordt dat dit gewoon door gaat.
Provincie:
Tag(s):