zaterdag, 21. juli 2007 - 19:33

Homo's en moslims samen naar kermis

Tilburg

Homo's en moslims bezoeken maandag samen de Tilburgse Kermis. De maandag van de grootste kermis van de Benelux is traditioneel speciaal voor homo's en lesbiennes. Tijdens de opening vindt de stokjesoverdracht plaats in het kader van het Europees Jaar voor Gelijke Kansen voor Iedereen. COC-voorzitter Frank van Dalen neemt het estafettestokje over van Islam en Burgerschap-voorzitter Mohemmed Sini. Het is voor het eerst dat Sini zo'n groot homo-evenement bezoekt.

De Europese Commissie heeft het jaar 2007 uitgeroepen tot 'Europees Jaar van Gelijke Kansen voor iedereen'. De activiteiten die worden ondernomen zijn gericht op het terugdringen van discriminatie en het benadrukken van de voordelen van diversiteit. Het jaar is opgedeeld in zes blokken. In juli was het estafettestokje in bezit van Islam en Burgerschap, deze organisatie draagt het stokje over aan homobelangenvereniging COC Nederland.

Volgens COC-voorzitter Frank van Dalen weten homo's net als moslims wat het is om te worden gediscrimineerd. "Dat veel moslims negatief zijn over homoseksualiteit, is dan ook raar", zegt Van Dalen. "We zijn geen tegenstanders, maar we zouden juist medestanders moeten zijn in het bestrijden van alle discriminatie. Niet in de laatste plaats omdat er ook homoseksuele moslims zijn. Deze overdracht laat zien dat homo's en moslims wel degelijk samengaan."

De overhandiging van het stokje in Tilburg is voor COC Nederland het startschot voor uiteenlopende activiteiten op gebied van homo-emancipatie. Zo zal er tijdens de Amsterdam Gay Pride een boot met het thema Samen Leven, Samen Feesten, Gelijke Kansen voor Iedereen.
Provincie:
Tag(s):