vrijdag, 6. juli 2007 - 12:56

Homoseksuele mannen door één verdachte geslagen

Amsterdam

Bij het incident, in de nacht van donderdag 28 juni op vrijdag 29 juni, waarbij 2 homoseksuele mannen zijn belaagd, heeft één verdachte geslagen. Niet alle jongens uit de groep van zes zijn gewelddadig geweest. Zo heeft in ieder geval één jongen uit de groep geprobeerd om escalatie te voorkomen door de slaande verdachte het verdere slaan onmogelijk te maken door deze vast te houden en weg te trekken. De verdachte die heeft geslagen is in bewaring gesteld. Op maandag 9 juli beslist de raadkamer over de verlenging van zijn gevangenhouding.

Bij het incident dat plaatsvond in de Regulierdwarsstraat zijn twee mannen belaagd. Er zijn vervolgens zes jongens aangehouden als verdachte. Uit het politieonderzoek tot nu toe blijkt dat de beide mannen vermoedelijk één klap hebben gekregen van één verdachte uit de groep van zes jongens. Een van de slachtoffers is ook door deze verdachte in het gezicht gespuugd en de beide slachtoffers zijn beledigd. Één tweede verdachte uit de groep van zes heeft zich vermoedelijk dreigend uitgelaten tegenover de mannen. De groep van zes jongens was na een avond stappen onder de invloed van alcohol.

Het incident heeft vermoedelijk plaatsgevonden omdat de slachtoffers homofiel zijn. Er zijn door de twee verdachten beledigende uitlatingen gedaan. Het onderzoek door de politie naar de mogelijke betrokkenheid van de verdachten bij andere incidenten loopt nog. Slachtoffers worden opgeroepen om aangifte te doen.
Provincie:
Tag(s):