dinsdag, 4. september 2007 - 16:00

Hond al maanden vast aan ketting

De LID heeft op een erf in Scharsterland een oude hond in beslag genomen die zichzelf had vastgedraaid in een ketting waarmee hij vastgebonden was aan een stapel pallets onder een kastanjeboom. Het dier zat waarschijnlijk al maanden vast aan de acht meter lange, verroeste ketting, maar had nog minder dan een halve meter over omdat er geen draaiwartel aan zat. Het dier had geen enkele bewegingsruimte meer en verbleef in zijn eigen uitwerpselen.

De verdachte heeft, voor zover bekend, twee maanden geleden zijn huis verlaten en is tot op heden niet teruggekeerd. Hij had een buurtbewoner ingeschakeld om voor de minstens 10 jaar oude hond te zorgen. Deze vond de situatie ontoelaatbaar, maar durfde het dier niet te benaderen omdat hij zich zeer agressief gedroeg. Toen de inspecteur de hond bevrijdde had het dier nog nauwelijks ruimte om te kunnen liggen. De ketting zat erg strak om de hals van de hond en was bijna ingegroeid. De huid bij de ketting was rood en geïrriteerd en de vacht van de hond was vervilt van het vuil en de uitwerpselen.

De eigenaar krijgt een proces-verbaal zodra hij is gevonden. De hond, een kruising St. Bernard–Golden Retriever, is overgebracht naar een lokatie waar hij wordt verzorgd en tijdelijk zal verblijven tot het Openbaar Ministerie heeft bepaald wat het vervolg van deze zaak wordt.
Provincie:
Tag(s):