woensdag, 20. juni 2007 - 7:39

Hond doodgeschoten na aanval agent

Amsterdam

Dinsdagavond 19 juni is een hondengeleider gewond geraakt nadat hij door een pitbullachtige hond werd aangevallen in een woning aan het Steve Bikoplein in Amsterdam. De hondengeleider schoot op het dier op het moment dat deze de agent aanviel en in zijn bovenbeen beet.

Twee Tsjechische mannen en een Pool, waaronder de eigenaar van de honden, werden in deze zaak gearresteerd en zijn ingesloten. Een motoragent en een 7-jarige jongen bleven ongedeerd maar hadden wel bijtsporen in de kleding. Het slachtoffertje is door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde geen medische hulp. De recherche van District Oost onderzoekt het voorval.

Even na zeven uur namen agenten poolshoogte op het Steve Bikoplein waar een kind gebeten zou zijn door een pitbullachtige hond. Daar werd een 7-jarige knaap aangetroffen met enkele bijtgaatjes in zijn broek en shirtje. Het jongetje was door twee honden achterna gezeten waarbij één van de honden naar hem had gehapt. Het ventje bleek, op een schaafwond op zijn knie na, ongedeerd.

Hij liep die op toen hij op zijn vlucht voor de honden ten val kwam. Agenten wisten op het Steve Bikoplein de woning van de honden en de eigenaar te achterhalen en schakelden een hondengeleider in om het bijtgeval te onderzoeken.

In de woning waar het drietal verbleef, ontstond tumult toen bleek dat de honden mogelijk behoorden tot een in Nederland verboden soort. Dit mondde uit in een schermutseling tussen een motoragent, de hondengeleider en de drie mannen. Eén van de honden vloog hierop de motoragent aan beet hem in een motorlaars en lerenbroek. Direct hierop beet de hond naar de hondengeleider die, op het moment dat hij door de hond gegrepen werd, een schot loste.

De hond werd getroffen en overleefde het niet. Omdat de andere twee honden zich eveneens zeer agressief gedroegen naar de agenten werd ook op hen een schot gelost. Deze trof geen doel maar zorgde er wel voor dat de beesten afdropen. De drie mannen verzetten zich hevig tegen hun arrestatie en konden pas onder controle worden gebracht met behulp van toegesnelde agenten.

De gebeten agent liep een fikse bijtwond op door de kleding heen en moest zich onder medische behandeling laten stellen. De twee andere honden zijn in beslag genomen en in afwachting van de beslissing van de officier van justitie in een dierenopvang geplaatst.
Provincie:
Tag(s):