donderdag, 22. februari 2007 - 11:37

Hond en politieman te water

Utrecht

Woensdagavond rond 20.45 uur belde een 24-jarige vrouw uit Utrecht in paniek de politie met de melding dat haar hond op de Keulsekade in het Merwedekanaal was gesprongen en daar niet meer uit kon komen. Ter plaatse zagen de agenten de hond rondzwemmen. Het hoogteverschil met de wal was te groot voor de hond om op de kant te klimmen en het dier was zichtbaar aan het einde van haar krachten. Een agent geleidde de hond al zwemmend naar een sluistrap, ging zelf op de trap staan om zo het dier aan de halsband beet te kunnen pakken en de kant op te trekken.

Dat liep jammer genoeg iets anders, toen de politieman de hond bij zijn halsband beet had, bleek het dier wel heel erg zwaar om met één arm uit het kantaal te tillen. Toen het beest ook nog begon te spartelen en de treden van de sluistrap gladder bleken dan gedacht, gleed de agent van de trap, kwam in het kanaal terecht en ging geheel kopje onder. De agent vond de weg naar de trap snel terug en klom aan wal. Hij werd voor een droog pak naar Bureau Groeneweg gebracht.

De eigenaresse van de hond lukte het om de hond een ketting om te doen en een politieman hield de uitgeputte hond boven water in afwachting van een duikteam van de brandweer. Twee brandweerduikers gingen te water, waarna het onfortuinlijke dier uiteindelijk op de kant kon worden geholpen. Een politieman ging met de eigenaresse en de hond naar een nabij gelegen horecagelegenheid, waar de natte viervoeter werd afgedroogd en voor een kachel op temperatuur kon komen.
Provincie:
Tag(s):