dinsdag, 26. juni 2007 - 11:05

Hondenleven in Leeuwarden zo gek nog niet

Leeuwarden

Met de vaststelling van het nieuwe hondenbeleid op 18 juni is de bewegingsvrijheid van de Leeuwarder viervoeters behoorlijk toegenomen. Met de uitbreiding naar 30 losloopterreinen, de realisatie van 100 extra poepbakken en duidelijker regelgeving is de situatie voor zowel de hond als zijn baas aanzienlijk verbeterd. De eerste stap in de uitvoering wordt woensdag 27 juni gezet door wethouder Yvonne Bleize. Zij zal het eerste nieuwe losloopterrein openen in de Prinsentuin.

Het nieuwe hondenbeleid is gegrondvest op drie pijlers; voorzieningen, voorlichting en verbaliseren. Er wordt dus geïnvesteerd in ruimte en poepbakken, hondeneigenaren krijgen de nieuwe regels per post toegestuurd, en de eigenaren die de regels overtreden krijgen sneller een boete. Hiernaast worden de zogenaamde ‘poepstroken’ afgeschaft en moeten alle honden buiten de losloopgebieden aan de lijn. Voor alle plekken in de gemeente geldt dat poep moet worden opgeruimd, dus ook in de goot, rond bomen en op losloopterreinen. Met deze nieuwe regels wil de gemeente Leeuwarden de stad leefbaar houden voor al haar inwoners.

De 5000 hondenbezitters worden begin juli per brief geïnformeerd over het nieuwe hondenbeleid. Zij ontvangen een folder met spelregels en een kaart van de stad met daarop alle losloopgebieden.
Provincie:
Tag(s):