woensdag, 4. juli 2007 - 9:56

Honk- en softbaltoernooi voor basisscholen

Spijkenisse

Het sportteam van de gemeente Spijkenisse organiseert woensdag een honk- en softbalbaltoernooi op het complex van honkbalvereniging Spikes aan de Plaatweg. Het toernooi sluit een serie kennismakingslessen sport voor basisschoolleerlingen af.

Percy Isenia, speler van het Nederlands elftal, heeft de kennismakingslessen honk- en softbal gegeven. Het toernooi wordt gehouden van 15.30 uur tot 17.30 uur. Wethouder Marjolijne Lewis reikt om 17.30 uur de prijzen uit. Tijdens het toernooi wordt een aantal leerlingen geselecteerd voor het eindtoernooi Rotterdam Homerun op vrijdag 13 juli.

Het sportteam heeft de kennismakingslessen speciaal georganiseerd voor basisschoolleerlingen van de groepen 5 en 6. Door middel van kennismakingslessen kunnen basisschoolleerlingen op een laagdrempelige, leuke manier kennis maken met allerlei takken van sport. De bedoeling is om deze groep enthousiast te krijgen voor regelmatig sporten in teamverband. De kinderen die enthousiast zijn geworden kunnen uiteraard lid worden van de honk- en softbal vereniging Spikes.

Sportteam Spijkenisse
Het sportteam zorgt voor het georganiseerde sportaanbod voor kinderen en jongeren tot 23 jaar, zoals de kennismakingslessen, de sportinstuiven, het kerstzaalvoetbaltoernooi, het Flag Footbal toernooi en het Skate event. Het sportteam werkt daarbij samen met scholen, de GGD en sportaanbieders. Jaarlijks trekken de activiteiten van het sportteam maar liefst 13.000 deelnemers.
Provincie:
Tag(s):