donderdag, 25. oktober 2007 - 21:05

Hoofdsponsor voor De Zesdaagse van het Noorden

Zuidlaren

Het Dagblad van het Noorden is hoofd- en titelsponsor van het wielerevenement “De Zesdaagse van het Noorden�. De Directie van het Dagblad en het bestuur van de organiserende stichting zijn dit overeengekomen, de Zesdaagse van het Noorden wordt dit jaar voor het eerst gehouden van 11 tot en met 16 december.

De organisatie van de Dagblad van het Noorden Zesdaagse heeft de afgelopen weken en met name de afgelopen dagen een aantal belangrijke onderdelen van het programma gerealiseerd. Een aantal wielrenners had in een eerder stadium al laten weten naar Noord-Drenthe te willen komen, maar deze week zijn de contracten ook daadwerkelijk ondertekend. Iets dat altijd relatief kort voor een zesdaagse gebeurt, maar absoluut zeker is nu dat de wereldtop de weg naar het Drentse brinkdorp inslaat.

De beste zesdaagse renner van de laatste jaren, de Zwitser Bruno Risi, zal in de Prins Bernhard Hoeve zijn rondjes draaien met de Italiaan Franco Marvulli. Ook de Nederlandse troef Danny Stam heeft zijn komst aangekondigd. Of hij met zijn vaste partner Robert Slippens van start gaat is echter onzeker. Slippens ondervindt nog altijd de naweeën van een ernstige val, vorig jaar in een Belgische wegkoers.

Samen met de EuroChamp Foundation en het sportmarketing en mediabedrijf CreativeWave zijn de diverse side events en promotionele activiteiten opgezet. Alle scholen in de regio Zuidlaren zijn aangeschreven om deel te nemen aan een zogenaamd scholenproject. Een project waar in theorie en praktijk uitgelegd wordt wat (zesdaagse)wielrennen is.

Deelnemers van de Zesdaagse worden hierbij ook ingezet. Maar ook wordt er voorlichting gegeven over gehandicaptensport en het belang van bewegen in z’n algemeenheid. Voor het eerst in de geschiedenis zal het spectaculaire tandemrijden volwaardig geïntegreerd zijn in het zesdaagse programma. De organisatie is een aantal maanden geleden naar de World Cup in Manchester geweest en heeft met eigen ogen gezien met welke hoge snelheden er gereden worden en hoe spectaculair dit onderdeel van het baanwielrennen is.

De Zesdaagse van het Noorden wil ook haar steentje bijdrage in de provinciale campagne “Drenthe Beweegt�. Een campagne die de inwoners van de provincie Drenthe moet stimuleren te gaan bewegen. Zoals in zoveel andere provincies in Nederland, beweegt de ook drentse bevolking te weinig en eet het te slecht. Zo weinig en zo slecht dat Drenthe in de top twee staat. Met de Provinciale sportorganisatie SportDrenthe worden tal van activiteiten opgezet om mensen in beweging te krijgen, maar zoals zo vaak doet goed voorbeeld, goed volgen. Door middel van deze zesdaagse, door middel van de scholenprojecten door middel van de publicaties wil de organisatie haar steentje bijdragen.

Het entertainment dat een belangrijke plaats in neemt bij de Dagblad van het Noorden Zesdaagse krijgt ook steeds meer vorm. De opties met de diverse artiesten zijn gelicht en “promotor� No Limit Events hoopt op zeer korte termijn de name van de artiesten wereldkundig te maken. Duidelijk is dat er met zogenaamde thema avonden gewerkt gaat worden. Zo zal er ondermeer een Duitse avond komen, met optredens van bekende Duitse artiesten, maar zeker ook een Regionale, of zoals u wilt een Drents/Groningse avond waarbij de bekende artiesten uit deze regio de podia betreden.
Provincie:
Tag(s):