vrijdag, 6. juli 2007 - 14:09

Hoofdverdachte bekent gijzeling Claudia Melchers

Amsterdam

De 51-jarige Izaan M. heeft opnieuw bekend Claudia Melchers te hebben ontvoerd en haar buurman wederrechtelijk van zijn vrijheid te hebben beroofd medio september 2005. Naast een bekennende verklaring in Nederland heeft Izaan M. de plek aangewezen waar hij het gebruikte wapen heeft weggegooid.

Ook heeft hij tegenover de rechtbank verklaard dat de inmiddels door de rechtbank veroordeelde Lorenzo M. het brein zou zijn achter de ontvoeringszaak. De zaak tegen Lorenzo M. dient momenteel in hoger beroep.

Izaan M. was kort na de ontvoering naar Brazilië gevlucht. Daar aangehouden heeft hij eerst bekennende verklaringen afgelegd. Later heeft hij deze verklaringen ingetrokken. De Braziliaanse autoriteiten hebben Izaan M. begin april van dit jaar uitgeleverd aan Nederland. Inmiddels heeft hij hier in Nederland opnieuw bekend.

Het Openbaar Ministerie ziet Izaan M. als één van de hoofdverdachten in de ontvoeringszaak van Claudia Melchers. Hij wordt verdacht van ontvoering, gijzeling en afpersing van Claudia Melchers en wederrechtelijk vrijheidsberoving van haar buurman. Financiële problemen zouden het motief vormen voor de ontvoeringszaak. Naar verwachting wordt zijn zaak op 11 oktober 2007 inhoudelijk behandeld.

Claudia Melchers werd in september 2005 in Amsterdam-Zuid ontvoerd en twee dagen later in Arnhem vrijgelaten. Eerder dit jaar is medeverdachte Lorenzo M. veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor zijn rol in de ontvoering. En in november 2006 heeft de rechtbank drie andere personen in deze ontvoeringszaak veroordeeld tot gevangenisstraffen van 2, 3 en 6 jaar.
Provincie:
Tag(s):