vrijdag, 15. juni 2007 - 16:23

Hoogeveen richt Mauritsplein in als tijdelijke stortplaats

Hoogeveen

De gemeente richt het Mauritsplein in Hoogeveen in voor het storten van groenafval, dat afkomstig is van de zware storm gisteravond. De provisorische ‘groenstort’ is zaterdag en maandag geopend van 8.00 tot 17.00 uur, iedereen kan hier gratis groenafval storten.

Ook de gemeente voert groenafval af naar deze stortplaats. Het terrein op het Mauritsplein wordt afgebakend en er komen een in- en een uitgang. De gemeente zorgt voor bewaking dag en nacht.

Ook de Milieustraat aan De Vos van Steenwijklaan is vrijdag en zaterdag op de normale tijden open. De openingstijden zijn vrijdag tot 16.30 uur en, zaterdag, van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Er is nog veel werk te doen. De meeste knelpunten voor het verkeer zijn opgelost, alleen de Zuiderweg is nog een probleem. Daar is de gemeente bezig boomkronen en takken die alsnog dreigen te breken af te zagen. Park Dwingeland is afgezet voor publiek, omdat ook daar veel bomen omliggen of dreigen om te vallen. Ook de parkeerplaats bij sporthal ’t Noord aan de Terpweg is afgesloten, vanwege omgevallen bomen, onder andere op geparkeerde auto’s.

De gemeente verwacht dat het zaag- en sleepwerk aan het einde van de vrijdagmiddag onder controle is. zaterdagochtend gaan medewerkers van de gemeente en andere diensten weer aan de slag om verder op te ruimen.

Burgemeester Willem Urlings bezocht vrijdagmiddag een aantal getroffenen, waaronder een gewonde in het ziekenhuis. Ook ging hij bij enkele bedrijven langs die gistermiddag zwaar zijn getroffen door het noodweer.
Provincie:
Tag(s):