dinsdag, 24. juli 2007 - 16:44

Hoogeveener aangehouden op verdenking brandstichting

Hoogeveen

Met de aanhouding van een 29-jarige inwoner uit Hoogeveen denkt het rechercheteam dat de brandstichtingen in Hoogeveen onderzoekt opnieuw een brandstichting te hebben opgelost. Het gaat hier om de brand op 5 april in een meubelzaak aan Het Haagje in Hoogeveen.

In de nacht van 4 op 5 april ontstond er brand in het opslaggedeelte van een meubelwinkel aan Het Haagje in Hoogeveen. De brandweer kon voorkomen dat de hele winkel afbrandde. De schade bleef hierdoor beperkt tot het achterste deel van het pand. Uit onderzoek van de technische recherche kwam naar voren dat de er sprake was van brandstichting. Ook werd duidelijk dat er, voordat de brand werd ontdekt, was ingebroken in het pand. Bij het technisch onderzoek zijn bloedsporen aangetroffen.

Op 11 juli is een 29-jarige verdachte uit Hoogeveen aangehouden. Deze zat op dat moment een straf uit na een veroordeling voor andere zaken. De politie kwam de verdachte op het spoor doordat zijn DNA in de DNA-databank veroordeelden zit. Vergelijking met sporen die gevonden zijn bij de brand leverde een "hit" op.

De verdachte die inmiddels meerdere keren is verhoord ontkent. Op 13 juli is hij voorgeleid bij de rechter-commissaris en deze heeft de verdachte voor 14 dagen in bewaring gesteld. Daarna zal een verzoek tot verdere gevangenhouding worden ingediend bij de raadkamer van de rechtbank.

Het politieonderzoek naar de branden gaat onverstoord verder. De politie roept daarom ook nog steeds getuigen die iets over één van de branden kunnen vertellen, op zich te melden. Ook wat betreft de branden waarvoor inmiddels verdachten zijn aangehouden zoekt de politie nog naar getuigen. Men kan bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):