donderdag, 12. april 2007 - 8:43

Hoorn krijgt dancefestival

Hoorn

Danceliefhebbers kunnen deze zomer ook terecht in Hoorn op een splinternieuw festival. Het Outdoor Stereo Festival wordt op 23 juni gehouden en bekende dj's zullen hun opwachting maken.

House, hardstyle en technoliefhebbers kunnen uit hun dak gaan op de muziek van Luna, Erick E, Bart Skils, Activator, Benny Rodrigues en vele andere bekende dj’s.

Fantastische locatie
De organisatie trekt alles uit de kast om deze eerste editie tot een overdonderd succes te maken. Om te beginnen is er gekozen voor een prachtige locatie aan het IJsselmeer. In het Julianapark is er ruim plek voor 6000 bezoekers en door de ligging en het groen er omheen krijg je gelijk al dat heerlijke zomerse festivalgevoel. Met een stralend zonnetje erbij kan het eigenlijk al niet meer stuk! Over het terrein zijn drie area’s verdeeld.

Zo is het house wat de klok slaat op de mainstage, staat er een grote festivaltent waar de hardere stijlen aan bod komen en is er een kleiner buitenpodium waar moddervette techno door de boxen knalt. Voor ieder wat wils dus!

Mainstage
Niet de minste namen zijn uitgenodigd om house te laten klinken, zoals house is bedoeld. De dj’s die op de mainstage hun platenkeuze laten horen staan al jaren aan de top en weten toch iedere keer het publiek weer te verassen. Met trots presenteert Outdoor Stereo de namen Eric de Man, Erick E, Lucien Foort, Remy en Benny Rodrigues. Met deze househelden is succes verzekerd!

Eric de Man is een dj die bekend staat om zijn veelzijdigheid. House, techno, classics of punk, Eric is van alle markten thuis. Minstens net zo belangrijk als zijn mixkwaliteiten, is zijn platenkeuze waarmee hij zelfs Jan Peter en Bea aan het dansen krijgt! Nog zo een iemand die altijd de juiste sfeer weet neer te zetten is Erick E, Mr. Sneakerz himself. Met dit concept bewijst Erick wederom dat hij de houseliefhebber nog steeds haarfijn aanvoelt. Lucien Foort is ook een topper van het eerste uur. In zijn beginjaren eigenlijk nog bekender in het buitenland dan in Nederland, maar nu staat zijn naam op de flyers van alle grote housefeesten.

Na Lucien is het de beurt aan Remy, waarmee een kleine draai aan de platenkeuze gegeven wordt. Deze Hagenese alleskunner is niet in een hokje te stoppen en brengt een mix van house, progressive en techno. De dj die deze fantastische festivaldag in stijl mag afsluiten is Benny Rodrigues. Altijd vol energie en enthousiasme weet hij iedereen achter zich te krijgen en zo zal Outdoor Stereo absoluut een knallend einde kennen!

Knallen op de Hardstage
Houd je meer van de hardere housevarianten dan ben je in de festivaltent aan het goede adres. Vanaf het eerste moment zit de vaart er gelijk goed in en wordt van hardstyle toegewerkt naar hardcore, waarmee Outblast op het einde afsluit. Voor hem staan enkele hardstyle dj’s die hun credits ruimschoots verdiend hebben. Wat dacht je van Luna, Gizmo en Shadowphaxx, allen uit de stal van Q-bookings.

Vanuit Italië worden zelfs Activator en Super Marco May overgevlogen! Wat dichter bij huis ingelijfd, zijn K-Zero, Bulles en Patrick D. Zij zullen de tent al vroeg in de middag voorzien van dikke bassen en beats. Last but certainly not least, is het Silver Scream die voor het visuele spektakel zorgt.

Techstage
De kwalitatief sterke line-up is ook terug te vinden op de Techstage. Wat te denken van Bart Skils, 2000 and one, Rejected en Oliver Kucera die allen al furore maakten op Awakenings. Daarnaast zijn ook de Gasten Zonder Grenzen helden Ille Bitch & De Man Zonder Schaduw present. Met hun ongekende enthousiasme en gevoel voor publiek zorgen zij voor een uitzinnig slotakkoord op de Techstage. Aan de heren van Teatro Kultka is het de eer om vanaf de eerste minuut al gekkigheid te creëren!Info
Het Outdoor Stereo Festival duurt van 12:00 tot 23:30 en toegang is vanaf 18 jaar. De kaarten kosten € 27,50 (ex fee) in de voorverkoop en € 35,- aan de kassa van het festival zelf. De voorverkoop verloopt geheel via Ticketbox. Voor verkoopadressen en verdere informatie kijk op www.ticketbox.nl. Begin volgende week gaat de site www.outdoorstereo.nl online, waar je terecht kunt voor meer informatie.
Provincie:
Tag(s):