dinsdag, 4. december 2007 - 7:39

Hoornse Growshop op last van burgemeester gesloten

Hoorn

De ruimte waar Growshop Green-de-Luxe aan de Verlengde Lageweg was gevestigd, moet op last van de burgemeester voor een jaar dicht. De sluiting is gisteren 3 december ingegaan. Aanleiding voor de sluiting is de vondst meer dan 5 kilo hasjiesj, een hasjpers en een snijmachine op 27 september dit jaar.

De vondst is een overtreding van de Opiumwet. De vondst werd gedaan bij een gezamenlijke controle van drie growshops door Belastingdienst, politie, gemeente Hoorn, Milieudienst Westfriesland en het Openbaar Ministerie. Gedurende de periode van sluiting mogen twee units van het bedrijfspand waar de drugs werden gevonden niet betreden worden. Dit betekent dat de bedrijfsruimte niet voor andere doeleinden mag worden gebruikt. Het bedrijf was overigens al gesloten.

De sluiting van de bedrijfsruimte past in het Hoornse veiligheidsbeleid en in het bijzonder het coffeeshopbeleid. Dit houdt in dat er in Hoorn onder strenge voorwaarden twee coffeeshops worden gedoogd. In alle andere openbare gelegenheden of voor publiek toegankelijke ruimten worden drugs niet toegestaan.

In februari 2006 werd ook al een growshop voor een jaar gesloten naar aanleiding van de vondst van een grote hoeveelheid drugs. Een Hoorns café werd in mei 2007 om dezelfde reden gesloten.
Provincie:
Tag(s):