dinsdag, 28. augustus 2007 - 19:47

'Houd je Bag' moet voorkomen dat tasjesrovers toeslaan op terrassen

Amsterdam

Sinds eind vorige week is er een nieuw veiligheidsproduct bedacht om tasjesrovers de loef af te steken. Een speciale stalen beugel onder de tafels moet voorkomen dat tasjesdieven de tassen van terrasbezoekers weggrissen terwijl deze van een drankje genieten. Met het ‘Houd-je-bag’ systeem hebben tasjesdieven voortaan het nakijken op Amsterdamse terrassen.

Tasjesdieven zijn gehaaid. Waar ze een onbeheerde tas bespeuren zijn ze er als de kippen bij om hem weg te grissen. Afleidingsmanoeuvres en andere tactieken worden toegepast om de buit te veroveren. Menig terrasgast en vooral toeristen zijn op die manier hun spullen kwijtgeraakt.

De nieuwe vinding is simpel en doeltreffend. Onder de tafel wordt een gekrulde stalen beugel gemonteerd, waaraan de terrasbezoeker zijn tas ophangt. Omdat twee haken tegen elkaar in zijn gedraaid, is het onmogelijk de tas snel en geruisloos te ontvreemden. Het product is vorige week geïntroduceerd op het terras bij 'T nieuwe Kafé’ op de Dam in Amsterdam.

Bezoekers van de horecagelegenheid worden met behulp van een bordje gewezen op de aanwezigheid van het ophangsysteem onder de tafeltjes. Horeca Nederland en de Amsterdamse politie hebben de vinding omarmd.
Provincie:
Tag(s):