vrijdag, 17. augustus 2007 - 12:02

Hr.Ms. De Ruyter vertrekt naar Libanon

Den Helder

Het luchtverdedigings- en commandofregat Hr.Ms. De Ruyter vertrekt maandag 20 augustus uit de haven van Den Helder voor deelname aan het maritieme gedeelte van UNIFIL, de VN-missie in Libanon. De De Ruyter gaat, als onderdeel van een internationaal vlootverband, het zeegebied voor de Libanese kust controleren op illegale wapentransporten en daarmee bijdragen aan de handhaving van een veilige situatie op zee.

Het maritieme onderdeel van de UNIFIL-missie is actief sinds de aanname van Veiligheidsresolutie 1701 in augustus 2006. Het doel van deze resolutie is stabilisering van de Libanese regio. Ontwapening van Hezbollah en een effectieve grenscontrole zijn hiervoor essentieel. De Nederlandse bijdrage aan UNIFIL loopt tot 1 maart 2008.

Hr.Ms.De Ruyter is het derde Nederlandse marineschip dat deelneemt aan de UNIFIL-missie. Dit moderne fregat van de Koninklijke Marine lost eind augustus het multipurposefregat Hr.Ms. Van Speijk af, dat sinds maart aan de missie heeft deelgenomen. Hr.Ms. Van Speijk keert naar verwachting op 8 september terug in de haven van Den Helder.
Provincie:
Tag(s):