zaterdag, 3. maart 2007 - 11:54

HSV dankzij Van der Vaart verrassend langs Schalke

Hamburger SV heeft vrijdagavond verrassend in de Arena AufSchalke met 0-2 gewonnen van Bundesliga-koploper Schalke 04. Na een rustige eerste helft, kwam de wedstrijd in de tweede helft meer op gang.

Wederom was Rafael van der Vaart de grote man bij HSV. De oud-Ajacied scoorde uit een diepte pass van Rost de openingstreffer in de 71e minuut. In de 81e minuut werd het zelfs nog 0-2, dankzij een doelpunt van Olic.

De overwinning op Schalke is al weer de vierde op rij voor HSV-trainer Huub Stevens. Rafael van der Vaart was in alle vier de wedstrijden trefzeker.

Ondanks de nederlaag blijft Schalke bovenaanstaan met een marge van vier punten op de nummer twee, VfB Stuttgart. De ploeg uit Hamburg stijgt van de 13e naar de 11e plaats op de ranglijst.