donderdag, 18. oktober 2007 - 19:56

Hugh Cornwell (The Stranglers) geeft een NL clubshow!

Eindhoven

Hugh Cornwell wordt nog steeds gezien als één van de fijnste liedjesschrijvers uit Groot-Brittannië. De originele gitarist, zanger en voornaamste songwriter van The Stranglers kende megasuccessen in Europa met 10 hitalbums en 21 top-40 singles in de 17 jaar dat Cornwell deel uitmaakte van deze band. Donderdag 22 november komt Hugh Cornwell met band naar de Effenaar voor de enige clubshow in Nederland!

The Stranglers schreven onvergetelijke hits zoals ‘Peaches’, ‘Golden Brown’, ‘No More Heroes’ en ‘Alwasy The Sun’. In 1990 besloot Cornwell om het Stranglers hoofdstuk definitief te sluiten en zich volledig op zijn solo carrière te richten. Al tijdens zijn Stranglers periode bracht hij twee solo albums uit. Na zijn vertrek zette hij deze lijn door. Het laatste studio album van Cornwell ‘Beyon Elysian Fields’ uit 2004 werd geproduceerd door Tony Visconti, die tevens verantwoordelijk is voor de laatste twee albums van David Bowie en tevens een rol speelde bij het oude Stranglers werk.

Helemaal afstand nemen van The Stranglers heeft Hugh Cornwell echter nooit gedaan. Live speelt hij naast zijn eigen solowerk nog steeds een grote hoeveelheid Stranglers hits. Zo ook op 22 november in de kleine zaal van de Effenaar. Alwaar hij met zijn band laat horen dat hij ondanks zijn vertrek, 17 jaar geleden, The Stranglers periode absoluut niet vergeten is!
Provincie:
Tag(s):