dinsdag, 23. oktober 2007 - 15:37

Huldiging deelnemers Special Olympics 2007

Groningen

Gedeputeerde Ineke Mulder van de provincie Groningen en wethouder Jannie Visscher van de gemeente Groningen huldigen de Groninger deelnemers en de medaillewinnaars van de Special Olympics World Summer Games in Sjanghai komende woensdag - 24 oktober - op het provinciehuis in Groningen.

De Special Olympics 2007, voor sporters met een verstandelijke beperking, vonden plaats van 2 t/m 11 oktober in de Chinese stad Sjanghai. Het was voor het eerst dat dit evenement in Azië gehouden werd.

Van de tweeënzestig deelnemende Nederlandse sporters kwamen er acht uit onze provincie; vier sporters verbonden aan de Stichting Aangepast Paardrijden en vier leden van de tafeltennisafdeling van sportvereniging De Brug.

De ruiters hebben 2 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille gehaald en de tafeltennissers 2 gouden en 4 zilveren medailles. Daarmee komt het totaal aantal medailles voor Groningen op 4 keer goud, 6 keer zilver en 1 keer brons. Een zeer bijzondere prestatie! Daarom willen de provincie en de gemeente Groningen deze sporters hiervoor woensdagmiddag 24 oktober huldigen.
Provincie:
Tag(s):