woensdag, 31. oktober 2007 - 19:15

Hulp nodig om brand op te lossen

Eindhoven

Een aantal branden die afgelopen jaar in Westerhoven plaatsvonden zijn voor de politie reden om een onderzoek te staten. Zij vraagt inwoners van Westerhoven nadrukkelijk om hen hierbij te helpen. Alle informatie, hoe summier die ook mag zijn, kan cruciaal zijn voor het opsporen van diegene(n) die hiervoor verantwoordelijk is.

Westerhoven werd tussen 30 april en 21 juli van dit jaar geconfronteerd met vijf branden. De branden vonden telkens plaats met tussenpozen van enkele weken. De politie gaat uit van brandstichting. Dit gezien de overeenkomsten in de aard van de branden en het gebied waarbinnen de branden plaatsvonden.

De eerste brand vond op 30 april in de Dorpsstraat plaats. Een vrachtwagencabine brandde uit en de vlammen sloegen over naar het naast gelegen ontmoetingscentrum. Op 13 mei en 21 juli ontstond een brand op het terrein bij een vereniging aan de Koolakkers. De eerste keer ontstond de brand in een aantal kliko’s, de tweede keer sloeg de brand over op de kantine van de vereniging. Deze kantine brandde volledig uit. Bij een clubgebouw aan de Eikewal heeft een afvalton in brand gestaan. Dit is gebeurd op 3 juni. Ook werd op 30 juni een aanhangwagen in brand gestoken. Gelukkig raakte niemand gewond. De branden gebeurden in de weekenden, vrij laat in de nacht.

Het onderzoek, waarbij Interpolis vanaf het begin actief betrokken is geweest om de politie te ondersteunen, heeft tot op heden onvoldoende aanknopingspunten opgeleverd om deze branden op te lossen.

Als mensen anoniem willen blijven kunnen zij bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000, de meldlijn van Stichting M. Via dit nummer kan volledig anoniem informatie doorgegeven worden. Voor rechtstreeks contact met Politie De Kempen kan gebeld worden naar 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):