dinsdag, 30. oktober 2007 - 9:29

Hulpverleners oefenen in A73 tunnel

Swalmen

In de tunnel van de A73 in Swalmen worden sinds maandagavond hulpverleningssituaties nagebootst. Het belangrijkste oefendoel is een goede en efficiënte samenwerking van de betrokken hulpdiensten, zo meldt de Sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg. De oefeningen vinden plaats tot en met 1 november in de avonduren en op 16 en 17 november gedurende de ochtend en middag.

Ieder jaar hebben de verschillende hulpdiensten gezamenlijke oefeningen waarbij de samenwerking en afstemming van de activiteiten centraal staan. In aanloop naar de openstelling van de A73 en de daarin gelegen tunnels is voor 2007 gekozen voor oefeningen die gekoppeld zijn aan incidenten in verkeerstunnels.

Aan de oefeningen wordt deelgenomen door brandweereenheden uit de gehele regio Noord- en Midden-Limburg, Ambulances, Sigma-teams, Mobiele Medische Teams, noodhulpeenheden van de politie, Meldkamer brandweer, politie en ambulance, Verkeerscentrale Zuid Nederland, Rijkswaterstaat en gemeenten. Per oefening zullen ongeveer 120 hulpverleners en lotusslachtoffers meedoen.
Provincie:
Tag(s):