dinsdag, 7. augustus 2007 - 9:17

Hulpverlening op Zandvoortse strand nog beter

Zandvoort

Met het in gebruik nemen van twee Land Rover Discovery III hulpverleningsvoertuigen zal de hulpverlening op het Zandvoortse strand in de toekomst een stuk sneller gaan. Met de toenemende stranddrukte en vele activiteiten op het strand en zee werd de noodzaak voor twee gelijkwaardige hulpverleningsvoertuigen steeds groter. De gemeente Zandvoort gaf begin dit jaar groen licht zodat de Zandvoortse Reddingsbrigade, ZRB, over kon gaan tot de aanschaf van twee Land Rover Discovery’s.

Na een grondige selectie procedure kwam de Land Rover Discovery III als beste voertuig naar voren. De voertuigen beschikken over een speciale brancard installatie, communicatie apparatuur, optische en geluidssignalen, mobiele telefoon, extra binnen en buitenverlichting en diverse EHBO en hulpverleningskoffers. Ook zijn de voertuigen voorzien van de landelijke Reddingsbrigades Nederland striping en kleuren.

Op zaterdag 11 augustus zullen de twee splinternieuwe hulpverleningsvoertuigen officieel aan de ZRB overhandigd worden. De overdracht zal plaatsvinden om 12.00 uur voor Reddingspost Zuid aan de Boulevard Paulus Loot.
Provincie:
Tag(s):