dinsdag, 11. september 2007 - 11:19

ICT-arbeidsklimaat in de Regio Groningen-Assen positief beoordeeld

Groningen

ICT-bedrijven kiezen eerder voor grotere vestigingen dan voor meer regionale vestigingen. Als toch gekozen wordt voor meer regionale vestigingen, met name op basis van marktoverwegingen, dan maakt de Regio Groningen-Assen een goede kans. De hier gevestigde ICT-bedrijven zijn goed te spreken over de beschikbaarheid van bekwaam personeel.

Dat blijkt uit een onderzoek dat het adviesbureau Buck Consultants International heeft uitgevoerd voor de Regio Groningen-Assen. Buck Consultants International sprak met twintig toonaangevende ICT-bedrijven in Nederland (samen goed voor 16% van alle ICT-werkgelegenheid in Nederland) over de trends in de ICT-sector.

Veel ICT-bedrijven verwachten de komende jaren autonoom te groeien in Nederland vanwege de economische groei en de opkomst van nieuwe technologieën en daaraan gerelateerde ICT-applicaties. De vraag naar personeel neemt de komende jaren gemiddeld met 10-15% toe. De bedrijven zijn somber over de vervulling van de vacatures, met name voor specialisten. Voor het kennisextensievere werk wordt uitbesteding naar Centraal en Oost-Europa, en India geïntensiveerd. Bedrijfsovernames staan bij alle bedrijven hoog op de agenda, met name in het buitenland.

Veel ICT-bedrijven willen liever de huidige vestigingen uitbreiden, dan nieuwe vestigingen openen. De Regio Groningen-Assen maakt echter behoorlijk kans op nieuwe ICT-vestigingen, als de ICT-activiteiten rond Noord-Nederlandse speerpunten als Energy Valley en Sensortechnologie verder groeien. De bedrijven die in de Regio Groningen-Assen een vestiging hebben zijn positief over de beschikbaarheid van personeel, de goede samenwerking met kennisinstellingen en de actieve opstelling van regionale en lokale overheden.
Provincie:
Tag(s):