donderdag, 8. november 2007 - 16:37

Identiteit vermoorde vastgoedhandelaar bekend

Den Haag

De identiteit van de woensdagavond vermoorde vastgoedhandelaar is vastgesteld. Het betrof inderdaad de 47-jarige bewoner van de woning waar de man is aangetroffen.

De politie kreeg omstreeks 18.30 uur een melding over een schietpartij nabij een woning aan de Bezuidenhoutseweg, vlakbij het Koninklijk Palies Huis Ten Bosch. Diverse eenheden stelden een onderzoek in en troffen in een woning het stoffelijk overschot van de 47-jarige Hagenaar aan. De man bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. De politie zette vanwege het onderzoek een groot gedeelte van de Bezuidenhoutseweg af. Daarbij werd gebruikgemaakt van een helikopter De technische recherche is bezig met het sporenonderzoek in en rond de woning.

Enkele jaren geleden is de vastgoedhandelaar in het nieuws geweest in een zaak waardoor uiteindelijk wethouder Hilhorst van Den Haag moest aftreden. De verkoop van Woningbeheer, waarvan de gemeente Den Haag op vele miljoenen opbrengst had gerekend, viel tegen doordat reeds vele huizen aan de vermoorde vastgoedhandelaar waren verkocht. Hilhorst was destijds verantwoordelijk voor het toezicht op Woningbeheer.
Provincie:
Tag(s):