vrijdag, 11. mei 2007 - 21:29

Idolswinnaar Boris bij Cultuur op de Kade

Assen

Ook dit jaar trekt Cultuur op de Kade weer wervelende optredens. Idolswinnaar Boris treedt op met zijn fantastische liveband ‘Boris en Band’ en laat de festivalgangers uit hun dak gaan met zijn nieuwe songs.

De punkband ‘De Heideroosjes’ is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal tourmonster en staat bekend om indrukwekkende en energieke live-shows. Ook de eerste en enige Nederlandse rapgroep ‘Osdorp Posse’ treedt op met alweer haar tiende album. De zangeres ‘Dennis’ bestormt op dit moment de hitlijsten en staat bekend om haar herkenbare en toegankelijke muziek. Het gratis openlucht festival in Assen wordt gehouden van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 juni aan de Havenkade.

De zangeres ‘Dennis’ opent het festival op woensdag met een mix van rock en pop, dance en soul, ruig en gelikt, experimenteel en commercieel. De tweede avond staat in het teken van rauwe funk en soulmuziek uit de jaren’60 met de nieuwe songs van de ‘Boris en Band’.

Op 15 juni staat de powerpop band ‘Nou en’ in het voorprogramma met een wervelende live show. Ook de Assense popband ‘June in December’ gaat als een speer en staat op het grote festivalpodium. De Heideroosjes staan geprogrammeerd voor de avond en zorgen voor een onvergetelijke live-show. Het festival wordt afgesloten met een uniek optreden van rapgroep ‘Osdorp Posse’. In de middag geven zij een masterclass aan beginnende hiphopformaties uit Assen en omgeving. De resultaten van deze masterclass zijn ’s avonds te zien op het festivalpodium. Op zaterdagmiddag is er een programma voor kinderen met een speciaal optreden van ‘Die Drie’.
Provincie:
Tag(s):