donderdag, 26. juli 2007 - 13:30

Illegaal pension in Egelantierstraat beëindigd

Utrecht

De gemeente, de politie, de brandweer en de belastingdienst hebben maandagavond 23 juli jl. samen een controle uitgevoerd in de panden Egelantierstraat 25/27 - Tijmstraat 35. Tijdens de controle bleek dat het pand illegaal in gebruik was als pension (bed en breakfast). Daarop is de eerste verdieping ontruimd. De eigenaar van het pand is gesommeerd de illegale situatie te beëindigen.

De controle is uitgevoerd naar aanleiding van klachten uit de buurt, van klanten en van het wijkbureau. Het pand heeft een woonbestemming en mag op basis van de (gebruiks)vergunning worden gebruikt voor kamerverhuur van 24 personen. Tijdens de controle waren echter 44 personen in het pand aanwezig. Er bleken in het pand 58 matrassen aanwezig, waarvan 54 in bedden. Er is een administratie aangetroffen voor een bed en breakfast/pension.

In het kader van de (brand)veiligheid is de eerste verdieping direct ontruimd en afgesloten. De gemeente zal de eigenaar een preventieve dwangsom opleggen om te voorkomen dat deze het pand opnieuw als pension gaat gebruiken. Het pand moet weer terug worden gebracht naar de woonbestemming. Voor 7 augustus 2007 moet de illegale situatie beëindigd zijn.
Provincie:
Tag(s):