donderdag, 12. juli 2007 - 13:58

Illegalen aangehouden bij grote controle bedrijven

Woensdag, 11 juli werd bij verschillende bedrijven op het eiland Texel een onderzoek ingesteld naar de mogelijke aanwezigheid van illegale vreemdelingen. Ook in Castricum werd een controle gehouden. In totaal werden 4 personen in vreemdelingebwaring gesteld.

In een horecabedrijf in De Koog werden in de keuken een drietal personen aangetroffen met de Chinese nationaliteit. Geen van hen kon zich legitimeren. De drie, twee mannen en een vrouw variërend in de leeftijd van 37 tot 42 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau en in vreemdelingenbewaring gesteld.

In Castricum vond dezelfde dag een soortgelijke controle plaats die werd uitgevoerd in samenwerking met de Arbeidsinspectie. In verschillende bedrijven werden personen gecontroleerd. Twee personen van 43 en 63 jaar werden in twee verschillende bedrijven aangehouden omdat zij geen identiteitsbewijs konden tonen.

Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de jongste van de twee, woonachtig in Velserbroek in het bezit was van een geldige verblijfsvergunning. De andere man bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hij is in vreemdelingenbewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):