zaterdag, 8. september 2007 - 19:44

Impressie eerste avond Appelpop

Tiel

De politie is tevreden over het verloop van de eerste avond van Appelpop. Het evenement werd nog iets drukker bezocht dan voorgaande jaren. Naar schatting van de evenementencommissie waren er zo’n 35 duizend bezoekers. De sfeer was goed en vriendelijk.

Desondanks verrichtte de politie in het kader van de handhaving van de openbare orde wel 11 aanhoudingen. Tevens zijn 45 bekeuringen uitgereikt.

De politie hield toezicht in het centrum, de Waalkade en bij het evenemententerrein zelf. De aanhoudingen hadden betrekking op diverse strafbare feiten waaronder het spuiten met graffiti, belediging, bedreiging en overtreding van de wet wapens en munitie. Daarnaast werden er in totaal 45 bekeuringen uitgereikt voornamelijk voor wildplassen, drugs- of alcoholgebruik en niet tonen van een identiteitsbewijs. Een persoon viel vanaf de stadsmuur (Tolhuiswal) naar beneden en is door de ambulancedienst ter plaatse behandeld.

De afbouw van publieksstromen na afloop verliep naar tevredenheid en er was een goede doorstroming naar de binnenstad danwel huiswaarts. Er is mede gebruik gemaakt van cameratoezicht om de publieksdichtheid te bepalen, er zijn lichtkranten ingezet om bezoekers te informeren en er vloog een helikopter voor een snel overzicht ten aanzien van verkeers- en publieksstromen.

Zoals gebruikelijk zijn er ook dit jaar tijdens het Appelpop-weekend diverse alcoholcontroles. Vrijdagavond en -nacht vonden deze plaats op de Westluidensestraat en de Provincialeweg N834. In totaal werkten 390 bestuurders mee aan een blaastest waarvan er 8 zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Eén rijbewijs werd ingevorderd vanwege de grote hoeveelheid genuttigde drank en één verdachte bleek beginnend bestuurder.

Voorafgaand aan en tijdens het evenement zijn er goede afspraken tussen de diverse partners als gemeente Tiel, brandweer, GHOR en organisatie.
Provincie:
Tag(s):