donderdag, 12. juli 2007 - 10:43

Inbraakgolf in Leeuwarden

Leeuwarden

De politie heeft woensdag en donderdag onderzoeken ingesteld naar maar liefst 7 inbraken in woningen en winkels in Leeuwarden, bij één van de inbraken werd de dief op heterdaad betrapt.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning in de Curaçaostraat. Buit: diverse goederen, waaronder bankpassen.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkel aan de Voorstreek door het forceren van een raam. Hier werden 600 cd’s weggenomen.

Op het Gouveneursplein werd ingebroken in een horecabedrijf tussen maandagavond en woensdagmiddag. Men kwam binnen na het forceren van een achterdeur. Hier werd een gokkast en een elektronische kassa opengebroken.

In de Nachtegaalstraatis woensdag tussen 10.00 en 15.00 uur ingebroken in een woning. Er werden twee laptops, een camera en een geldbedrag gestolen.

Tussen dinsdagmiddag en woensdagmiddag werd ingebroken in een woning in de Dennenstraat. Er is in ieder geval een flatscreen, een fiets, sieraden, geld en een spelcomputer meegenomen.

De politie heeft donderdag omstreeks 03.10 uur een 39-jarige man uit Minnertsga aangehouden op verdenking van een inbraak

In een horecagelegenheid aan de Sophialaan werd een inbreker aangehouden. Beveiligingsmedewerkers ontdekten rond 3.00 uur de inbraak en waarschuwden de politie. Die doorzocht het pand en vond de rover, verscholen onder een kastje. Hij had al een geldkistje bemachtigd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):