maandag, 30. april 2007 - 16:44

Inbreker meldt zich vrijwillig aan het bureau

Enschede

Op donderdag 26 april bleek tussen 08.15 uur en 17.20 uur te zijn ingebroken in een woning aan de Perikweg in Enschede. De bewoner kwam thuis en zag dat er iemand in de woning was geweest. De dader was op dat moment al vertrokken. Uit onderzoek bleek dat er onder andere een elektrische gitaar uit de woning was weggenomen.

De politie was voornemens contact op te nemen met het pandjeshuis aan de Beltstraat in Enschede om na te vragen of daar de vermiste elektrische gitaar was binnen gekomen. Op het moment dat de agenten bijna bij het pandjeshuis arriveerden, zagen zij een 47-jarige Enschedeër in en uit het pandjeshuis lopen.

Daarna zijn de agenten het pandjeshuis binnen gegaan. De beheerder verklaarde de vermiste elektrische gitaar van de eerder genoemde 47-jarige Enschedese man ontvangen te hebben. De gitaar is door de beheerder van het pandjeshuis aan de politie afgestaan. De bewoner van de Perikweg heeft de gitaar herkend als zijn eigendom.

Vervolgens meldde de 47-jarige Enschedeër zich op zondag 29 april om 13.00 uur vrijwillig aan het bureau en bekende de woninginbraak aan de Perikweg in Enschede op donderdag 26 april. De politie heeft de man daarop buiten heterdaad aangehouden en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):