zondag, 23. september 2007 - 21:18

'Incassobureau timmert aan de weg'

Den Haag

Wanbetalers die deze week de weg op gaan, lopen het risico om met het openbaar vervoer terug naar huis te moeten. Vanaf maandag gaat het nationale incassobureau Intracase Nederland de weg op om bestuurders die openstaande schulden hebben te controleren.

Dit maakt het incassobureau bekend. Afgelopen week werd door de belastingsdienst een dergelijke controle gehouden. Automobilisten werden op de weg gescand of zij belastingschulden hadden. Bij een zogenaamde ‘hit’ werd door een deurwaarder ter plaatse het voertuig in beslag genomen.

Op dit moment werkt het incassobureau, gezamenlijk met andere incasso- en gerechtsdeurwaarderkantoren, aan een landelijke database waar naar verwachting zo’n 40.000 personen in komen te staan die een openstaande schuld hebben.

Intracase hoopt met de actie, dat naast het innen van schulden, ook NAW- gegevens van wanbetalers te achterhalen zijn die nu als spoorloos te boek staan.

Volgens Intracase is het niet de bedoeling om direct beslag te leggen op het voertuig. Wanbetalers krijgen ter plaatse nog de mogelijkheid om hun schuld af te lossen door middel van direct betalen via een mobiel pinautomaat. Wanneer men dat niet kan, zal worden bekeken hoe hoog de schuld bedraagt. Bij een laag schuldbedrag zal niet meteen beslag worden gelegd op het hele voertuig, maar zal de wanbetaler bijvoorbeeld zijn navigatiesysteem moeten inleveren.
Provincie:
Tag(s):