maandag, 25. juni 2007 - 13:21

Infocentrum molen De Hoop opent zaterdag

Loenen

Dat Het Utrechts Landschap molen De Hoop heeft gerestaureerd weet ondertussen iedere inwoner van Loenen. De feestelijke heropening op de Nationale Molendag zal vrijwel niemand zijn ontgaan. Zaterdag wordt weer een mijlpaal bereikt want vanaf 30 juni zal elke zaterdag het infocentrum in de molen geopend zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Een vrijwilligersteam staat dan klaar om bezoekers te informeren over de molen en molenproducten te verkopen. Het team kan nog wel wat uitbreiding gebruiken.

Op 12 mei jl., Nationale Molendag, is molen De Hoop in Loenen officieel heropend. De monumentale korenmolen in het hart van Loenen kan nu ook weer koren malen. Onlangs is er al proefgemalen en dat leverde prachtig meel op. In het informatiecentrum in de molen zullen diverse soorten meel verkocht worden. In het begin zal dit meel nog geleverd worden vanuit een andere molen die bij Het Utrechts Landschap in beheer is maar weldra zal zelfgemalen meel worden verkocht.

Bezoekers kunnen verder in het informatiecentrum terecht voor achtergrondinformatie over de molen en over Het Utrechts Landschap. Ook zal informatie beschikbaar zijn over de gebieden van Het Utrechts Landschap en zullen natuurvriendelijke producten worden verkocht. Bezoekers kunnen in de molen een kopje koffie of thee gebruiken.
Provincie:
Tag(s):