donderdag, 21. juni 2007 - 18:17

Infopunten aan de grens voor vakantiegangers

Eijsden

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD), ANWB/Wegenwacht, de Duitse Autobahnpolizei en Belgische politie, Rijkswaterstaat, Veilg Verkeer Nederland en Het Nieuwe Rijden verzorgen dit jaar opnieuw service-infopunten voor vakantiegangers. Op zes verschillende locaties, verdeeld over drie zaterdagen, is er een service-infopunt langs de autosnelweg voor vakantiegangers die op doorreis zijn naar het buitenland. Op de Route de Soleil naar het zuiden, via de A2 zal vlak voor de grens met België op 30 juni een serviceinfopunt zijn ingericht op parkeerplaats ‘Knuvelkes’.

De service-infopunten zijn de afgelopen vier jaar succesvol verlopen, zo meldt het KLPD. Vorig jaar meldden ruim 900 bestuurders zich voor een laatste check. Meest voorkomende euvels waren overgewicht en te lage bandspanning.

Alleen vakantiegangers die daadwerkelijk op doorreis zijn naar het buitenland kunnen geholpen en geadviseerd worden. In het verleden meldden zich diverse caravanners, die niet op weg waren naar hun vakantiebestemming, voor een gratis check. Hier zijn de service-infopunten niet voor ingericht en leidt tot onnodige wachttijden.
De eigenaar zal, ter voorbereiding op de vakantietocht, de voertuigencombinatie bij de garage of de dealer ter keuring en onderhoud aan moeten bieden. Het service-infopunt is echt bedoeld voor een laatste check en de laatste actuele informatie in het buitenland.

De aandacht zal dit jaar vooral uitgaan naar het gebruik van kinderbeveiligingsmiddelen, juiste bandenspanning, technische staat van de banden en juiste gewichten van de combinatie. Vakantiegangers kunnen op 30 juni van 06.30 tot 12.30 uur terecht bij het service-infopunt.
Provincie:
Tag(s):