donderdag, 4. oktober 2007 - 16:10

'Informatiestromen bij ramp moeten beter'

Rotterdam

'Het managen van de informatiestroom, intern, maar ook naar media en inwoners, is een verbeterpunt'. Dit zei minister Ter Horst na afloop van de rampenoefening Voyager die op 3 oktober werd gehouden in en rond de haven van Rotterdam.

Elke twee jaar wordt er een soortgelijke rampenoefening als Voyager gehouden. De vorige oefening met de naam Bonfire vond plaats in de Amsterdam Arena. De communicatie verliep dit jaar volgens de minister beter dan twee jaar geleden. Aan de oefening deden ongeveer 2.000 mensen mee onder wie bestuurders, ambtenaren en hulpverleners van politie, brandweer en geneeskundige dienst. Minister Ter Horst speelde tijdens de oefening mee als verantwoordelijke minister voor de rampenbestrijding.

Bij de oefening Voyager kwam een rondvaartboot in aanvaring met een containerschip. Daarbij kwam een container terecht op de rondvaartboot met daarop vijfhonderd congresgangers. Hierna brak er brand uit in de container en op de boot.

Volgens het scenario van de oefening waren op dezelfde dag aanslagen gepland op verschillende bedrijven in de (petro)chemische sector. De rest van de oefening speelde zich af aan de Botlekweg op het terrein van ExxonMobil. Hier drongen gewapende terroristen binnen met een bom.
Provincie:
Tag(s):