woensdag, 17. oktober 2007 - 20:05

'Inkt op tafellinnen'

Groningen

Het gerenommeerde restaurant De Pauw in Groningen voedt tekenaars. Elk jaar in mei kan men een aantal gerenommeerde (strip)tekenaars, illustratoren en cartoonisten, met onder hun arm een envelop, map of portfolio zien optrekken naar het Groningse restaurant De Pauw. Zij vormen samen de Noordelijke Tekentafel. Hun emballage bergt dan een tekening die in het genoemde restaurant als wettig betaalmiddel wordt geaccepteerd.

Mits die tekening het restaurantwezen dan wel dit specifieke restaurant, of meer algemeen het buitenshuis eten, dan wel een (of de) pauw als thema heeft. Want zo is sinds 1997 de afspraak met Theo Mulder van het restaurant.

Op volle sterkte bestaat het gezelschap uit 17 personen waarvan er meestal 12 á 13 aanwezig zijn. Het merendeel is in noord-Nederland gevestigd met uitwaaieringen naar Frankrijk en Canada. Het instituut van de Noordelijke Tekentafel heeft na 11 zittingen een uitgebreide en prachtige bonte collectie voortgebracht.

Hiervan is nu een ruime selectie samengesteld tot de expositie onder de titel ' Inkt op tafellinnen'. De exposanten zijn de leden: Bert Cornelius, John Croezen, Janneke de Jonge, Jaap Kramer, Andrea Kruis, Jan Kruis, Frans Le Roux, Anjo Mutsaars, Jesse van Muylwijck, Barbara Stok, Nico Visscher, Jan van der Voo, Marianne van Voorn, Eric van der Wal, Kees Willemen, Sieger Zuidersma en Geertje van der Zijpp. De opening zal worden verricht op zondag 21 oktober om 16.00 uur door Jacques d’Ancona. De tentoonstelling duurt tot 6 januari 2008.
Provincie:
Tag(s):