donderdag, 30. augustus 2007 - 9:34

Inloop-spreekuur SOA-poli Grote Markt Almere van start

Almere

Sense Flevoland, het centrum voor seksuele gezondheid in Flevoland, is op woensdag 29 augustus gestart met een inloopspreekuur op de Grote Markt 167 in Almere. Elke woensdagochtend tussen 9.30 en 10.30 uur kan iedereen bij Sense Flevoland op de Grote Markt terecht voor vragen, advies of een SOA-test. Kosteloos en desgewenst anoniem. Dit heeft de Hulpverleningsdienst Flevoland/GGD bekendgemaakt.

Er waren al spreekuren in de gebouwen van de GGD in Almere en Lelystad. Deze spreekuren worden drukbezocht. Om de wachttijden te beperkten en de drempel nog verder te verlagen is besloten tot het openen van een inloopspreekuur in Almere.

Al sinds oktober 2006 coördineert de GGD de laagdrempelige spreekuren in de gebouwen van de GGD in Almere en Lelystad. Een speciaal daartoe opgeleide GGD-verpleegkundige behandelt de bezoekers en verwijst bij complexe zaken door naar netwerkpartners.

Op het inloopspreekuur aan de Grote Markt in Almere kan iedereen zonder afspraak terecht. Bezoekers worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het aantal plaatsen is echter beperkt, dus kom vooral op tijd!

Sense Flevoland staat voor laagdrempelige (anonieme) spreekuren waar iedereen terecht kan voor vragen en hulp op het gebied van seksualiteit, seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s), (ongewenste) zwangerschap en anticonceptie. Sense beantwoordt vragen, verricht eventueel lichamelijk en aanvullend onderzoek, verstrekt behandeladviezen en recepten of verwijst door naar een specialist.

Sense is gestart in opdracht van het Ministerie van VWS. Flevoland is één van de drie regio’s die begonnen zijn met het opzetten van een centrum voor seksualiteit. Sense Flevoland is gestart om het versnipperde aanbod in de provincie samen te brengen.

Daartoe wordt samengewerkt met de volgende organisaties: IJsselmeerziekenhuizen, Flevoziekenhuis, Hulpverleningsdienst/GGD, Seksualiteitspraktijk Almere, Stichting Samenwerkende Gezondheidscentra Lelystad, Zorgbelang Flevoland en Zorggroep Almere
Provincie:
Tag(s):