woensdag, 8. augustus 2007 - 14:17

Insluipers aangehouden na achtervolging

De politie van het district IJsselstreek heeft dinsdag 7 augustus aan het begin van de avond na een achtervolging, onder aan de afrit 22 van de snelweg A1 bij Wilp vier personen aangehouden op verdenking van een insluiping in een woning in Twello. Bij deze aanhouding is door de politie een waarschuwingsschot gelost.

Omstreeks 17.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een insluiping was geweest in een woning aan de Molendwarsstraat in Twello. Twee personen die met een buitenlands accent spraken, wisten de bewoonster af te leiden. Plotseling zag de bewoonster een derde persoon in haar woning. Omdat de vrouw de zaak niet vertrouwde belde ze de politie en gaf een omschrijving van de auto waarin de mensen verdwenen waren. Hierna zag ze dat haar tas en portemonnee waren doorzocht.

Kort na de melding bij de politie zag een agent een auto die aan het opgegeven signalement voldeed met hoge snelheid op de Sluinerweg rijden. Hierop zette hij de achtervolging in. Deze achtervolging ging via Wilp, De Kar en Klarenbeek over de A1 wederom in de richting van Wilp. Er werden meerdere politie-eenheden ingezet om het net te sluiten en de vluchtende bestuurder aan te houden.

Tijdens de achtervolging op de snelweg reed de bestuurder over de vluchtstrook en haalde hij voertuigen met hoge snelheid links en rechts in. Bij de afslag Wilp verliet hij de snelweg maar toen hij onderaan de afslag een politieauto zag staan, remde hij en keerde hij z’n auto.

Kennelijk wilde de man tegen het verkeer in de snelweg weer oprijden. Om verkeersgevaarlijke situaties te voorkomen, werd het voertuig door een politieauto aangetikt, waardoor deze in de berm tot stilstand kwam. Hierop vluchtten vier personen uit de auto. Om deze personen tot stoppen te manen, werd door een agent een waarschuwingsschot gelost. Drie personen staakten hun vlucht en konden worden aangehouden, de vierde persoon wist te ontkomen en vluchtte een maïsland in. Na een zoektocht van een half uur, waarbij de agenten werden geholpen door omwonenden en omstanders, kon ook de vierde persoon worden aangehouden.

De vier personen die zijn aangehouden zijn een 24-jarige vrouw uit de gemeente Losser, een 17-jarig meisje uit Kopenhagen, een 38-jarige man uit Kopenhagen en een 22-jarige man uit Enschede. Zij worden er tevens van verdacht dat zij omstreeks 17.45 uur op de Deken Rekveltstraat in Twello een de portemonnee van een man hebben gestolen. De aangehouden personen zijn ingesloten voor nader verhoor
Provincie:
Tag(s):